Bistro na Świeżo - kontynuacja rodzinnej tradycji gastronomicznej
Bistro na Świeżo przy Grochowskiej 242 na Grochowie
Bistro na Świeżo to nowe miejsce na kulinarnej mapie Grochowa. Otwarte 2 grudnia br. w miejscu znanej i lubianej cukierni Romana Mularczyka przy Grochowskiej 242 dedykowane jest prostocie i przyjemności, jaką daje jedzenie. Po ciastka na Kaleńską
Cukiernia w budynku w narożniku Grochowskiej i Kaleńskiej powstała wraz z odbudową domu w 1949 roku. Przez wiele lat była prowadzona przez znakomitych grochowskich cukierników Duczmalewskiego i Pawluka. Od 1980 roku tradycje cukiernicze pod tym adresem z powodzeniem kontynuował Roman Mularczyk. Dziś choć cukierni już nie ma, nadal możemy spróbować przepysznych ciastek - wuzetek, gdyż do lokalu prowadzonego przez chrześnice pana Romana, on sam w dalszym ciągu dostarcza część asortymentu, w tym wspomniane wuzetki.
Świeżo i gościnnie
Lokal, jak czytamy w ulotce, powstał z kilku pasji: gościnności, dobrej jakości jedzenia oraz jego prostoty i świeżości. "Naszym nadrzędnym mottem jest świeżość, a zatem wszystko, co robimy jest codziennie świeże. Jedzenie, które u nas znajdziecie robimy sami od podstaw używając wysokiej jakości produktów nieprzetworzonych. Na swoich gości czekamy codziennie od poniedziałku do niedzieli oferując: śniadania, obiady domowe, ciepłe i zimne przekąski, ciasta i inne słodkości, kawę i herbatę, świeżo wyciskane soki, koktajle i smoothies".
W lokalu można płacić zarówno gotówką, i jak kartami. Bistro na Świeżo jest otwarte od 9 do 20, zaś w weekendy od 9 do 15.00.
Komentarze
Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy